26.08.2009

Vingle Venstre Vrir til Frp-Siv


Jeg har lenge hatt problemer med å forstå konseptet partiet Venstre. Bonde-Venstre, By-Venstre, Lærer-Venstre, Sentrums-Venstre og nå til sist - Vingle-Venstre.

Venstre Bonden Sponheim lovet først å støtte de rød-grønne med alle midler, hos VG. Siden har valgkampen ruslet seg bortover... Og plutselig, ja ikke sånn akkurat over natta, så ble Siv J. en kandidat for Statsminister i en Høyre/Frp konstellasjon. Alt etter om Venstre ble med på "vippen".

Og Sponheim liker makt. Og han liker å vippe. Opp og ned. Venstre har ingen reelle saker selv. Relativt ingenting. Bare lysten på makt. Og Sponheim liker å ha smutthull. Hull hvor han kan stikke av, si at dette mente jeg ikke. At det kan tolkes slik. Si en ting, gjøre en annen. Klassisk politiker. Sponheim snakker med to tunger, kløvet tunge om du vil.

Det er greit det. Å skifte mening. Bare vær ærlig. Liker du Frp politikk, så stem ja. Men han vet da at mange av dine Liberale-Venstre velgere ikke kommer tli å støtte denne kursen. Men kanskje velgerne liker makt? Akk ja, valgets kvaler.

Makt eller ikke, det er spørsmålet. Vipp-vipp-vipp.

----------------------------------------------
Mental Goalie:
The part of your brain that keeps you from saying out loud the evil / stupid thoughts that are sometimes your first response to questions or situations...

2 kommentarer:

  1. Etter mandagens forsmedelige tap får jeg vel komme med noen fortrøstende ord:

    Jo da, jeg tror du er inne på noe her.
    Det er rart med den makta.

    Men nå har jo Sponheim skrevet under på løfter og garantier i hver eneste redaksjon rundt det ganske land.

    Det er visst noe nytt :-)

    Beklager Wolf, det ser dårlig ut med medaljer i år.

    Som i politikken så er blått best :-)

    SvarSlett
  2. Venstre har jo vært soleklare i flere år på at man ikke vil bidra til en FrP-regjering. All "vinglingen" er det de sosialistiske partiene som forsøker å skape et inntrykk av. Det er latterlig at Venstres leder må gå så langt som til å underskrive garantier for å få de "rødgrønne" til å forstå at han mener alvor.

    Og Venstre har mange egne saker. Sjekk partiprogrammet. Klimaet, småbedriftene og sosialt ansvar er sentrale stikkord.

    Venstres politikk er på mange sentrale områder så langt unna FrPs politikk som du kan komme. Venstre ser positivt på innvandring der FrP vil ha innstramminger. Venstre kjemper for homofiles rettigheter der FrP vil oppheve ekteskapsloven. Venstre vil ha en ansvarlig økonomisk politikk der FrP vil øse ut midler i alle retninger. Egentlig holder det å lese partiprogrammene for å forstå at disse to partiene ikke kan sitte i regjering sammen og at Venstre ikke kan støtte en regjering med FrP i.

    SvarSlett