13.02.2009

Rosa Truser og SafranFlagg

Den 24 januar stormet en mobb fra Sri Ram Sene inn på en pub i Mangalore. De skjelte ut jentene som var der, før de jaget de ut på gata mens de gav dem juling. Sri Ram Sene er en konservativ Hindu organisasjon. Som desperat søker oppmerksomhet. Og dette ryster staten Karnataka.

India er i en fase med omveltning. Samfunnet er stort sett konservativt og familieorientert. Men individualismen vinner frem. Så også utdanning og likestilling. Kvinner vinner stadig større seire i det indiske samfunnet. I Karnataka, i Bangalore spesielt, har kvinner kunnet gå på pub uten at noen brydde seg. Før nå.

Sri Ram Sene, ved sin leder Muthalik, har erklært krig mot alt som ikke er Indisk. Spesielt kvinners egne valg. Og nå langer de ut mot St.Valentin. Fullstendig uetisk at par skal møtes og ha det romantisk sammen. Fy! Fascinerende hvordan religiøse mennesker ALLTID ender opp med å fokusere på sex...

Men kvinnene mobliserer. De sender Muthalik og Sri Ram Sene sine rosa truser. Dette kalles Gandhigiri - en myk gjengjeldelse ved å sende uskyldige gaver. De henger opp sine truser, de vil gjøre som de selv vil. Muthalik sier han skal svare ved å sende sarier i retur. Postvesenet vinner denne runden.

I skrivende stund har kvinnene vunnet i Bangalore. Sri Ram Sene har trukket sine protester fra byen. Men i mindre, enklere strøk, vil de aksjonere. Og de har aksjonert, forrige uke banket konservative hinduer opp datteren til en folkevalgt representant i Mangalore, bare fordi hun snakket med en ikke-hindu gutt. Det snakkes om korrupt politi og sensur fra myndighetene.

Episodene har gjort at mange jenter er usikre, og vil ikke gå ut. I morgen vil det bli hendelser. Jeg vil komme tilbake med mer om rosa truser, SafranFlagg og Sri Ram Sene.

ps:
Dette er det samme India som kom med Kama Sutra og som er skarp motstander av alt muslimsk - Hinduer blir paniske om man sier at de oppfører seg som Taliban...
ds.
----------------------------------------------
Mental Goalie:
The part of your brain that keeps you from saying out loud the evil / stupid thoughts that are sometimes your first response to questions or situations...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar