05.02.2009

Royal Enfield


India lager ikke mange coole greier. Men de noen få har de. Og kanskje den cooleste av dem alle er motorsykkelen Royal Enfield. Noen fordeler har India ved å ikke måtte henge på all verdens modernisering og designmoter.

Royal Enfield var merket til Enfield Cycle Company, et engelsk ingeniør selskap. De var mest kjent for produksjonen av motorsykler, men de også produserte sykler, gressklippere, stasjonære motorer, til og med deler til rifler for Royal Small Arms Factory i Enfield Lock. Denne arven som våpenprodusent reflekteres i logoen, en kanon, og deres motto "Made like a gun, goes like a bullet" ("Lagd som en pistol, går som en kule"). Selskapet kunne derfor gjøre bruk av merkenavnet Royal Enfield fra 1890.

Om ting virker, lar de tingene være. Og de har latt Royal Enfield være. Resultatet er en klassisk motorsykkel, med personlighet og formfulle linjer.

I 1955 startet Enfield i India produksjonen av Bullet motorsykler på lisens. Og fra 1962, produkserte selskapet egne komplette sykler. Det opprinnelige Redditch, Worcestershire, baserte selskapet ble oppløst i 1970. Men Enfield i India, basert i Chennai, fortsatte og kjøpte retten til Royal Enfield navnet i 1995.

Rund tank, singel eksospotte, bredt styre og en herlig lyd. Konfortabel kjørestilling gjør at man kan svinge bort fra alle kyr i gata. Selv om sykkelen er klassisk har det skjedd en viss utvikling. Royal Enfield har gått bort fra høyre giring og selger nå sykler med klassisk venstre gir.

Desverre så slipper Royal Enfield sine motorer ut veldig mye avgasser. De er kort og godt ikke så miljøvennlige som EU vil ha motorsykler til å være. Men Royal Enfield jobber med saken.
----------------------------------------------
Mental Goalie:
The part of your brain that keeps you from saying out loud the evil / stupid thoughts that are sometimes your first response to questions or situations...

2 kommentarer: