17.03.2008

Få se på dai-ene! (3)

Noen Brannsanger og glass vin senere kommer Scharner og Kvisvik ramlende inn døren. Latter og hyl. Scharner hadde blitt arrestert på Heathrow i løpet av morgentimene og kom først nå med tog til Liverpool. Det viste seg at Scharner hadde mistet passet sitt på flyet og hadde følgelig blitt arrestert av politiet når han kom til passkontroll.

Scharner ble høflig tatt med til cellen, på vei til cellen hadde han replisert at dette var en fasciststat. Politimannen hadde spurt, would you like something to drink? No thanks, I'm not thirsty, repliserte Scharner. Well, would you like something to eat, spurte politimannen videre. No thanks, I'm on a hunger-strike, kom det kjapt fra Scharner. Dette tok merkelig nok politmannen ille opp. Og låste Scharner inn. Lenger om langt kom de tilbake og fikk ordnet et nødpass fra ambasaden. Hele rommet lå på gulvet og vred seg, Scharner skottet seg og hevdet det var sant.

Pels tvilte stort på historien, åpnet Blå-pilsen og krevde bevis. Pels kaster korken til meg og bad meg miste den. Blå-Pils, kan du sikkert spørre om. Well, fargen på etiketten til tyrkisk pepper er jo blå, og når man drikker den som pils, sier det jo seg selv. Blå-Pils. Scharner gikk over til sekken og hentet den hvite konvolutten. Ut trakk han nødpass og tilatelser fra ambasade og politi. Jo, ditt slagord lever ennå, Scharner - Alt ordner seg for snille gutter, Pels smilte stort. Jævla fasciststat, humret Scharner. Hvordan i helvete er det mulig å glemme passet på flyet, undret Keegan? Vet ikke, sa Scharner. Når jeg kom frem til passkontrollen var det borte. Alle lo og skålte.

Scharner ville ut, og trengte en dusj. I en glætt bevegelse drar han av seg beltet, dæljer Kvisvik hardt over låret. Oj, dette vil sette merke i morgen, repliserer Oggi. Scharner og Kvisvik ler, skåler med Jägermeister og shaker hands. Bort forsvinner Scharner. Jeg spretter opp pappen på vinboksen og sviser det siste som er av vin ut av plastposen. Drikker. Og rommet begynner å spinne. Sakte. Borte langs veggen hører jeg Oggi synge taktfast: Av med Brallorna, av med brallorna. Jeg tar Keegan i skole, døh - dette går ikke bra. Mere mat. Skal vi drikke mer Keegan, og klare kamp, må jeg ha mere mat. Plan, Mabbutt, en plan.

Vi reiser oss ustødig. Vi jangler ut av rommet med Ludviksen på slep. Registerer forsiktig at Oggi og Pels sitter i bare i undiken. Vi drar oss ned mot Kongen av burgerne. Burgersjappa ligger nede i gågaten. Ustø bein leder oss mot døren. I det jeg tar i dørhåndtaket kommer MonsaMjelden og keepertrener Riisnes ut døren. Jeg blir paff og klarer å ta ut av meg et lite hei. MonsaMjelden og Riisnesen hilser tilbake og forsvinner opp gaten. Jeg ville så gjerne gi de et par pointers om kveldens kamp. Fortelle ham hvordan Brann skulle knuse de blå krapylene. Men neida, der var sjansen og der gikk den.

Ludvigsen og Keegan går frem til kassen, jeg finner meg en benk og slapper helt av. Fullstendig. Utsikten til mat har fått rommet til å roe seg. Noen minutter senere kommer de med doble Whoppers med bacon og ost, samt ugudelig deilig pommes frites. Maten blir inntatt i stillet. Debatten går forsiktig over hva ærend MonsaMjelden hadde på burgersjappa. Panelet kom til at det gjorde jo forsåvidt ikke noe at MonsaMjelden spiste burgere. Det hadde vært mye verre om det hadde vært Helstad som hadde dyttet trynet sitt fullt av burgere. Alt tar jo slutt, også et sett med burgere.

Vi sklei videre, med mye mer stø gange, bortover gågaten. Mot Mattew Street. Flanagans. Bataljonen sin pub inne i Sentrum. Tjukk og Feit og Full og SerieGull runget over gata, inne på puben og overalt ellers. Det er tidlig ettermiddag og det synges, først sakte, siden fortere:

Åh Ber-gen By!
Åh Ber-gen By!
E' Ny-de-li!
Vi har Han-sa Øl og Dai-er!
Åh Ber-gen By e' Ny-de-li!

De lokale ser rart på oss. Øl er ikke billing, selv om vi drikker det som vann. Men de skrur opp musikken. Fotballallsang er ikke hot på Flanagans. Men vi gir oss ikke. Jo høyere musikk, jo høyere sang. Selv med en stødig promille, klarer vi å holde takten.

Få se på dai-ene!
Få se på dai-ene!
Få se på dai-ene, se på dai-ene!

De lokale jentene danser til rytmen vi frambringer. De smiler lurt og vrikker seg til takten. Keegan ler så han rister: Jentene aner jo ikke hva de danser etter. Og så tar han også i...

Få se på dai-ene!
Få se på dai-ene!
Få se på dai-ene, se på dai-ene!
----------------------------------------------
Mental Goalie:
The part of your brain that keeps you from saying out loud the evil / stupid thoughts that are sometimes your first response to questions or situations...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar